fbpx

M.O.D.

Celebrating 30 Years Of Death & Destruction

M.O.D. (U.S.A.)

(Setlist will include both M.O.D. & S.O.D. classic songs)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 – Κύτταρο Live (Αθήνα)

To 1985 υπήρξε χρονιά – ορόσημο για τον ακραίο ήχο,αφού τότε κυκλοφόρησε το κορυφαίο crossover άλμπουμ όλων των εποχών, το άλμπουμ που ένωσε το thrash metal με το punk και το hardcore με τον καλύτερο τρόπο στην ιστορία της μουσικής. Ολόγος για το “Speak English Or Die” των Stormtroopers Of Death, ευρύτερα γνωστούς με τα αρχικά S.O.D. Εκείνο το σχήμα, ήταν μία σύναξη διάσημωνμουσικών, του Scott Ian και του Charlie Benante των ANTHRAX, του Dan Lilker των NUCLEAR ASSAULT (πρώην ANTHRAX, πρώην BRUTAL TRUTH, κ.λ.π.) και του τότε άγνωστου Billy “Mosh” Milano (πρώην MASTERY, πρώην UNITED FORCES, πρώην ANTHEM, πρώην THE PSYCHOS). Μετά την κυκλοφορία και την τρομερή επιτυχία του άλμπουμ(είναι χαρακτηριστικό ότι το κομμάτι τους “March Of The S.O.D.” αποτελούσε επί σειρά ετών το σήμα αρχής τηςεκπομπής Headbanger’s Ball στο M.T.V.), ο Billy “Mosh” Milano δημιούργησε ένα σχήμα που συνέχιζε τον ήχο των S.O.D. και αυτό με αρχικά: M.O.D. ή Method Of Destruction όπως ήταν το πλήρες όνομα του σχήματος.

Το 1987, μετον Scott Ian στην παραγωγή, κυκλοφόρησε το “U.S.A. For M.O.D.”, παίρνοντας τον τίτλο από αυτό που είχαν στομυαλό τους οι S.O.D. για τίτλο του δεύτερου άλμπουμ τους (“U.S.A. For S.O.D.”). Ο Billy “Mosh” Milano, συνέχισε τη μουσική των S.O.D., έχοντας 19 ολόκληρα τραγούδια στο δίσκο, με μεγαλύτεροτραγούδι το “Aren’t You Hungry?” που διαρκεί λίγο πάνω από 3 λεπτά, με ξεκάθαρους crossover προσανατολισμούς και καυστικό, politically incorrect χιούμορ.

Δεν πέρασεένας χρόνος και το 1988 κυκλοφόρησαν το EP “Surfin’ M.O.D.”, ένα πολύ περίεργο άλμπουμ, που περιείχεδιαλόγους από μία ψεύτικη ταινία, κάποιες διασκευές στους BEACH BOYS και παρόμοια “Surf” γκρουπ και γενικότερη χιουμοριστική ατμόσφαιρα. Τοκαταπληκτικό “Gross Misconduct” που βγήκε το 1989, ήταν μία επιστροφή στον ήχο τουντεμπούτου τους, ίσως και με ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, σε μία περίοδο όμως πουο συγκεκριμένος ήχος άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει την κατιούσα… Το “Rhythm Of Fear” που βγήκε το 1992, ήταν λίγο πιο ακαθόριστο στούφος του, περιέχοντας πιο πολλά hardcore στοιχεία καθώς και κάποιες rap επιρροές που ξένισαν τους οπαδούς των M.O.D., ωστόσο δεν παύει να είναι ένα πάρα πολύ καλόάλμπουμ. Στη συνέχεια έχασαν το συμβόλαιό τους με την Megaforce Records και τα δύο άλμπουμ που ακολούθησαν, τα “Devolution” και “Dictated Aggression”, αν και ήταν αρκετά καλά, δεν είχαν καλή διανομήκαι οδήγησαν τον Billy “Mosh” Milano (ο οποίος στο μεταξύ άλλαζε τα μέλη του γκρουπ σανπουκάμισα) να διαλύσει το γκρουπ και να βγάλει ένα ακόμα άλμπουμ με τους S.O.D.

To “The Rebel You Love To Hate”, κυκλοφόρησε το 2003 από τη Nuclear Blast Records, με ένα ακόμα εκπληκτικό εξώφυλλο, παρωδία του Michael Schenker αυτή την φορά, με έντονη διάθεση για χιούμορ ακόμακαι απέναντι σε άλλα συγκροτήματα όπως τους RAMMSTEIN και τους RAGE AGAINST THE MACHINE αλλά και τις γνωστές αναφορές του Billy “Mosh” Milano στην Μέση Ανατολή. Από εκεί και πέρα βγήκε έναακόμα άλμπουμ το “Red, White &Screwed” (2007) και το γκρουπ αποσύρθηκε ξανά για ναεπανασυνδεθεί το 2015, οπότε και αποσύρθηκε ξανά, προσωρινά όμως. Το πιο πρόσφατοάλμπουμ τους, είναι το “Busted, Βroke & American” που κυκλοφόρησε το 2017, από την θρυλική Megaforce Records  με τη οποία εταιρία υπέγραψαν συμβόλαιο εκ νέου και σεπαραγωγή του Juan Urteaga, ενώ την ίδια χρονιά, επανεκδόθηκεκαι το “U.S.A. For M.O.D.” με την αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από τηναρχική του κυκλοφορία.

Οι M.O.D. θα εμφανιστούν επιτέλους για πρώτη φορά στην χώραμας, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπου και θα παρουσιάσουν το μοναδικό thrash και hardcore υβρίδιό τους, με μπροστάρη έναν χαρισματικό καιπληθωρικό frontman, που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στα μέρη μας. Ο Billy “Mosh” Milano και το λοιπό σχήμα που αποτελείται από τους, Rob Moschetti (FRAGILE MORTALS, πρώην M.O.D.,πρώην PRO-PAIN,πρώην MUTILATION,πρώην GENERATIONKILL, κ.λ.π.), Michael Arellano και Jason French, θα τα δώσουν όλα επί σκηνής με ένα setlist που θα περιλαμβάνει τόσο M.O.D. όσο και S.O.D. κλασικά κομμάτια!!!

Ώρα έναρξης: 22:00